Kursbeskrivelse – Salsa Cubana

Salsa Cubana

Lær Salsa hos den mest autentiske Cubanske Danseskolen – plassert i hjertet av Oslo!

Cubansk salsa er en variant av salsa som har sin opprinnelse på Cuba, og omtales ofte som “casino” salsa. Den cubanske salsaen er lekende, «avslappet» og intens på samme tid og den henter inspirasjon fra det lekende samspillet mellom kjønnene i en afro karibisk kulturell kontekst.
Noe av det som særpreger den cubanske salsaen er at den blander elementer fra son, afro, rumba, chachacha og andre dansestiler og samtidig gir stort rom for bevegelser og improvisasjon gjennom sin afrocubanske inspirasjon. Tenk på salsasausen, en blanding av krydder og ingredienser, og som danner et heftig og lidenskapelig uttrykk.

Salsa 1 – Nybegynner
På dette kurset lærer du de grunnleggende trinnene i cubansk salsa.

Salsa 2 – Øvet
Dette kurset er ment for de som har gått på nivå 1 og behersker grunntrinn i cubansk salsa. Du innføres i mer komplekse dansetrinn, variasjoner og enkle kombinasjoner.

Salsa 3 – Videregående
Her introduseres elevene for kombinasjoner og variasjoner som bygger på det som undervises på nivå 2, og er for dem som mestrer salsa på øvet nivå.

Salsa 4 – Avansert
På dette kurset lærer elevene lengre og mer utfordrende kombinasjoner og det jobbes videre med variasjoner av trinnene.

Salsa­ Master class
Dette er det høyeste nivået innen cubansk salsa hos C-baila, og er bare åpent for de som får personlig invitasjon. Her jobbes det med lengre avanserte kombinasjoner og variasjoner.